Hoppa till innehåll

Foto: Joachim Falk

Jag som driver Redactura heter Love Kölle

… och jag älskar litteratur – både att skriva och att läsa! I mer än ett deccenium har jag på olika sätt arbetat med text. Jag har dels själv skrivit romaner, noveller och lyrik – som publicerats i såväl Sverige som i den engelskspråkiga världen – dels genom att vara verksam som översättare och webbskribent/content writer. Jag har en fil. kand. i historia och har tidigare arbetat som arkivarie.

DU SKA ANLITA MIG DÄRFÖR ATT …

Jag driver bokförlag

Mitt eget förlag heter Sigill förlag och verksamheten drivs parallellt med Redactura. Förlaget har varit igång sedan 2013 och genom åren har jag fått in ett antal manus från hoppfulla författare. Det här innebär att jag snabbt känner igen de misstag som berättare ofta gör, och eftersom jag har dessa ”förläggarglasögon” nära till hands kan jag möta och reflektera kring din text också utifrån förläggarperspektivet.

Jag är författare

Jag debuterade skönlitterärt år 2009 och har gett ut böcker (och medverkat i novellantologier) på regelbunden basis sedan dess. Jag vet med andra ord hur lätt det är att köra fast och bli hemmablind. Jag vet också hur känsligt det kan vara att lämna ifrån sig en bok som man slitit med under väldigt, väldigt lång tid. Om du anlitar mig behöver du därför inte vara orolig eller nervös – ditt manus är i trygga händer och min feedback kommer vara ärlig, konstruktiv och uppmuntrande.

Jag kan hantverket

Min egen författargärning har gjort mig väl bevandrad i hantverkets olika delar, och jag kan snabbt se när till exempel gestaltningen inte riktigt sitter, dialogen låter lite krystad, eller när dramaturgin svajar. Det innebär att jag kan hjälpa dig att renodla, finslipa, justera texten, och ta manuset ur dess värsta fallgropar. Jag har också lång erfarenhet av att läsa och ge feedback på andras alster, så att texternas styrkor kan lyftas fram och förstärkas ytterligare.

Återkommande kunder får dessutom 15% rabatt på priset!

”Jag fick en klar bild av styrkorna och svagheterna i språk och struktur samt hur världsbygget visavi berättelsen fungerar. Framförallt fick jag några starka indikationer på vad som inte fungerar lika väl. Genom att ge exempel på kapitel eller partier som är starka och svaga får jag redan därifrån en klar bild på hur jag ska gå vidare.”

– Esaias Strandberg, författare

JAG VILL HÖRA FRÅN DIG!

Jag vill gärna läsa ditt manus (eller synopsis) och tillsammans med dig göra texten så bra den bara kan bli!